Túlzott izzadás

A hyperhidrózist a túlzott izzadás, vagy egyszerűbben a bőr izzadságszekréciójának abnormális növekedése határozza meg. A hyperhidrózis az orvosi kifejezés, amely a túlzott izzadást írja le ahhoz képest, ami általában szükséges a testhőmérséklet szabályozásához. Becslések szerint a lakosság több mint 3% -a szenved hónalj- és 6% -ban palmoplantáris hyperhidrózisban, azaz túlzott izzadásban a tenyérben és a talpban.

Minden olyan személy, aki a testhőmérséklet szabályozásához szükségesnél többet izzad, túlzott izzadástól szenved. Azok, akik szembesülnek a hyperhidrózisnak nevezett betegséggel, a szokásosnál többet izzadnak, különösen a hónaljban, a kezeken, lábakon és az arcon. Az állapot gyakran serdülőkorban jelentkezik, de csak néhány évvel később ismerhető fel orvosi problémaként. Olvasson többet a túlzott izzadás okairól.

A hyperhidrózisban szenvedő emberek verejtékmirigyei normális méretűek, számúak és elhelyezkedésüek. A túlzott izzadás epizódjainak gyakran nincs nyilvánvaló oka. Bár a túlzott izzadást nem a szorongás okozza, leggyakrabban az izzadás miatt való aggódás kiválthatja vagy súlyosbíthatja az izzadás epizódját. A hyperhidrózis idiopátiás vagy másodlagos lehet különböző állapotok miatt, de előfordulhat bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is. A hormonszintek változása a túlzott izzadás másik gyakori oka. Ez általában a menopauza kellemetlen mellékhatásaként történik.

A fizikai érés és a hormonális változások következtében általában tizenkét éves kortól fokozódik az izzadás, és elkerülhetetlenül a test szaga. Az ösztrogén termelésének növelésével a lányok és a tesztoszteron esetében a fiúknál megváltozik a verejtékmirigyek aktivitása. A serdülőkorban a túlzott izzadás egyéb okai az érési folyamat során fellépő pszichológiai problémák. A serdülők hajlamosak nagyon érzékenyen reagálni a külső hatásokra, például a stresszre, az érzelmekre vagy a társadalmi integritásra. A túlsúly a túlzott izzadás másik kiváltó oka lehet, de általában a túlzott izzadás nem előnyösen érinti a túlsúlyos embereket.

Az izzadás savas pH-ja 4 és 6 között van. A túlzott izzadás leggyakrabban a hónaljban fordul elő napközben és mindkét hónaljat érinti. A bőr izzadságszekréciójának abnormális növekedése valódi mindennapi problémává válhat. A verejtékfoltok a ruhákon egyáltalán nem esztétikusak, akadályozzák a mozgás szabadságát és a ruhák idő előtti kopásához vezetnek. A hónalj izzadságának szaga, amelyet a bomló baktériumok okoznak és a szellőzés hiánya, társadalmi kényelmetlenséget okoz. A túlzott izzadás pszichológiai következményei meglehetősen súlyosak lehetnek: másoktól való félelem és a csökkent önbizalom befolyásolhatja az életet mind társadalmilag, mind szakmai szempontból és bizonyos esetekben depresszióhoz vezethet.

A bőséges izzadás befolyásolja a beteg életminőségét, valódi problémákat okoz a társadalmi beilleszkedésben, nagyon kínos helyzetbe kerülnek a csapaton belül, amelyhez tartoznak, ami fokozott stresszhez és szükségtelen további érzelmekhez vezet. Az erős verejtékezésben szenvedők mintegy 40% -ának legalább egy családtagja szenved ebben az állapotban, ezért arra a következtetésre jutottak, hogy ez a betegség genetikailag öröklődhet.

Bár a túlzott izzadást viszonylag nehéz hatékonyan kezelni, a betegek prognózisa kedvező, mert most Romániában létezik az Odaban izzadásgátló spray, amely számos izzadásgátló terméket kínál, amelyek sikeresen és hosszan tartóan kezelik a túlzott izzadást, biztonságosan, otthon és nagyon alacsony költségekkel az alternatív módszerekhez képest. Az Odaban izzadásgátló hatását teljes körűen tesztelték és bizonyították egy németországi neves bőrgyógyászati ​​klinikán végzett vizsgálat során. A tanulmány során, 20 alanyt teszteltek, mindannyian túlzott izzadással szenvedtek. Három napon keresztül zajlott, amelyben az alanyokat az egyik hónaljban Odabannal kezelték, a másikat pedig nem kezeltek egyáltalán csak összehasonlító hónaljként szolgáltak. Három napig, napi egy órát töltöttek szaunában és hársfa teát ittak. A vizsgálat végén átlagosan 71%-kal csökkent a túlzott izzadás az Odaban-nal kezelt hónaljban és maximalisan 90%-al csökkent a túlzott izzadás a kezeletlen hónaljhoz képest. Az amerikai FDA által jóváhagyott nemzetközi besorolás szerint ahhoz, hogy egy terméket „izzadásgátlónak” nevezzenek, legalább 20%-kal kell csökkentenie az izzadságot és ha a százalékos arány meghaladja a 30%-ot, akkor extra hatékonynak nevezhető.

Pin It on Pinterest

Shares