Izzadásgátló vs. Dezodor

Gyakran a dezodor és az izzadásgátló kifejezéseket ugyanabban a kontextusban használják, bár a két szó között nagy különbség van! A dezodorok nem állitják le az izzadást. Csak ideiglenesen hatnak, hogy semlegesítsék a kellemetlen szagot, amelyet a hónalj bőrén lévő baktériumok okoznak. Sok dezodor tartalmaz parfümöt, amelyek nem tesznek mást, csak elfedik az izzadás kellemetlen szagát. A dezodorok azok a kozmetikumok, amelyek nem próbálják megállítani az izzadást, akár normális, akár túlzott izzadásról beszélünk, ami hiperhidrózisnak nevezett egészségügyi állapot. Így a dezodorok antibakteriális anyagokat és főleg parfümöt tartalmaznak a kellemetlen szagok elleni küzdelemben.

Az izzadásgátlók csökkentik a túlzott izzadást. Alapvetően egy ideiglenes védőréteg képződik a verejtékmirigyek nyílásában. Ezt a védőréteget néhány napon belül természetesen eltávolítják. A hónaljban fellépő túlzott izzadás esetén a klasszikus dezodor vagy izzadásgátló használata nem elegendő és ajánlott professzionális izzadásgátló használata, amely közvetlenül hat az izzadságáramra és lehetővé teszi a verejtékmirigyek ellazulását a hónaljban. A legtöbb izzadásgátló hatóanyaga az alumínium -sók! Az alumínium -kloridot a túlzott izzadás leküzdésére használták az 1900 -as évek elejétől vízzel kombinálva. Később alkoholt használtak és a hosszú távú hatás sokkal erősebb.

A cég 51 év alatt fejlődött és a mai napig világelső a túlzott izzadás ellen küzdők által használt izzadásgátlók gyártásában!

Pin It on Pinterest

Shares