Úgy tünhet, hogy most, az ősz közepén járunk, megszabadultunk az aggodalomtól – pontosabban a nyári hónapok intenzív izzadást okozó melege elmúlt. De csak azért, mert a kiváltó „ok” megszűnt, még nem jelenti azt, hogy teljesen megszabadulunk az izzadástól, különösen azoknál, akiknek problémái vannak a túlzott izzadás miatt. Íme néhány eset, amit a hűvösebb napokon is el kell kerülnünk, ahhoz, hogy az izzadás ne okozzon problémákat.

Az őszi-téli hónapokban a fő probléma a hőmérséklet-különbség. Például reggel és este sokkal hűvösebb van, mint ebédnél, és hajlamos vastagabban öltözni, de az irodában vagy az ebédszünetben végül felmelegszik. Kevésbé ideális helyzet, különösen akkor, ha a munkahelyén megizzad, es munka után eppen elmegy a városba szórakozni.

Ez a probléma akkor is előfordulhat, ha edz/sportol és túl vastagon öltözködik (akár az edzőteremben, akár a szabadban), túl vastagon öltözik, lefekvéskor vastag takaróba vagy paplanba burkolózik, vagy egyszerűen nem veszi figyelembe annak a helynek a környezeti hőmérsékletét, ahová el kell jutnia,csak a kinti hőmérsékletet.

Természetesen, ha problémái vannak a túlzott izzadással, az nem jelenti azt, hogy megússza a hideg hónapokban. Bár talán nem olyan gyakran, problémák még mindig előfordulhatnak, különösen a fent említett helyzetekben. De ne felejtsük el, hogy más tényezők is kiválthatják az izzadást, például erős érzelmi állapotok: stressz, idegesség, szorongás, nyugtalanság, ingerlékenység stb.

Ezeken kívül az izzadást évszaktól függetlenül bármikor, különböző állapotok vagy hormonális állapotok okozhatják. Az endokrin rendellenességek vagy fertőzések (különösen azok, amelyek lázhoz vezetnek) a leggyakoribbak, és más tényezők, mint például a menopauza vagy az elhízás, szintén hozzájárulhatnak a túlzott izzadáshoz.

Végül, de nem utolsó sorban, az izzadás összefüggésbe hozható a személyes preferenciáinkkal kapcsolatos külső tényezőkkel is, mint például: dohányzás, alkoholfogyasztás, kávé és fűszeres ételek vagy sóban, zsírban feldolgozott cukrokban gazdag ételek fogyasztasa. Ezen kívül előfordulhatnak izzadási epizódok (különösen túlzott izzadas esetén), amelyek a gyógyszeres kezelések mellékhatásaiként nyilvánulnak meg.

Mit tehetünk ebben a helyzetben az izzadás megelőzése és ellenőrzése érdekében? Többnyire ugyanazokat a tanácsokat kell követni, mint nyáron, de kissé módosítva:

-Figyeljen a ruházatára: viseljen olyan pamut ruhát, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését; Próbáljon meg úgy öltözködni, hogy a kiegészítőket (kendők, sálak, sapkák) több rétegben viselje, ne csak egy rétegben egy vastag pulóvert, így könnyebben levehetők;

-Ügyeljen a hidratálásra: ügyeljen a szükséges mennyiségű folyadékbevitelre – ideális esetben napi 2 liter, lehetőleg minél több vizet fogyasszon;

-Ügyeljen a személyes higiéniára: zuhanyozzon naponta és válasszon hatékony izzadásgátló termékeket.

Zárásként ragaszkodni kívánunk a fent említett utolsó ponthoz – konkrétan az izzadásgátlókhoz. Főleg, ha túlzott izzadástól szenved, ami a hideg évszakban is megnyilvánul, akkor olyan erős, hatékony terméket kell választania, amely teljesen megszabaditja a gondoktól, és az Odaban izzadásgátló spray a legjobb szövetségese ilyen helyzetekben!

Az Odaban izzadásgátló spray hosszan tartó védelmet nyújt a túlzott izzadás ellen, bőrgyógyászatilag bizonyított hatékonysága már 3 alkalmazás után 90%-os. A 20%-os alumínium-hidroklorid, denaturált alkohol és szilikon PEG-12 dimetikon alapú formulával a felvitel után a bőr felszínén egy oldhatatlan komplex – pontosabban egy védőfólia – képződik. Ez hozzájárul a verejtékmirigyek összezsugorodásához és ezáltal az izzadás jelentős csökkenéséhez, sőt megállításához. Este, teljesen száraz bőrre kell felvinni – eleinte heti 3-5 alkalommal, de később akár heti 1-2 alkalommal is elegendő. Használata megfelelő személyes higiéniai rutin mellett ajánlott, és kombinálható szokásos dezodorokkal, amelyeket másnap reggel felvihetsz.

Ha úgy tűnik, hogy még az őszi/téli időszakban sem szabadult meg az izzadságtól, kövesse ajánlásainkat, és használja bizalommal az Odaban izzadásgátló spray-t az erős, hatékony és hosszan tartó izzadás elleni védelem érdekében, bármikor! A terméket a www.odaban.hu oldarol lehet megrendelni.

Pin It on Pinterest