Az izzadás gyakori, természetes, sőt létfontosságú jelenség az ember számára. De problémássá válik, ha úgy tűnik, túlzottan megnyilvánul, átlépve a fiziológiailag szükséges izzadás határait. Ebben az esetben hyperhidrozisal szembesülhet, és ha ez különösen a hónalj területén jelentkezik, akkor a megoldás egy erős, hosszan tartó hatású izzadásgátló termék. A szakorvosok az Odaban izzadásgátló spray-t ajánlják – tudjon meg többet erről a termékről!

Mi az a hyperhidrozis?

Mielőtt a spray előnyeiről beszélnénk, meg kell értenünk, miért van szükségünk rá – pontosabban, mi a hyperhidrozis. Ez egy olyan állapot, amely túlzott izzadásból áll, amely olyan helyzetekben fordul elő, amelyekben nincs szükség a hő eltávolítására és a test hűtésére, olyan okok hiányában, mint például külső ingerek vagy hőmérséklet-ingadozások. Becslések szerint a világ népességének körülbelül 1%-át érinti. Különösen a 18-40 év közötti fiatal felnőttek körében fordul elő, és különösen negatív hatással lehet az életminőségükre.

A hyperhidrozis lehet szisztémás (az egész testen jelen van) vagy lokalizált (bizonyos területeken, például a hónaljban, a tenyéren, a talpon). Ezenkívül a hyperhidrozis okától függően elsődleges (nincs egyértelmű oka, nem külső inger, hőmérséklet vagy betegségek váltják ki) vagy másodlagos (gyógyszeres kezelések, fertőzések vagy különféle endokrin, anyagcsere- vagy neurológiai állapotok okozzák).

Nem minden izzadásgátló alkalmas axilláris hyperhidrozis kezelésére

Az axilláris hyperhidrozis a lokalizált hyperhidrozis leggyakoribb típusa, az esetek 80%-ában jelen van. Talán ez a legzavaróbb, hiszen a hónalj területén lévő ruhafoltosság és a kellemetlen izzadságszag miatt nagyon könnyen észrevehető.
A rendszeres izzadásgátló termékek legtöbbször nem kezelik a hónalj hyperhidrozist, mivel a legtöbb normál izzadási körülmények között jön létre. Erős és hosszan tartó izzadásgátló hatású terméket kell választani, amely jelentősen csökkenti mind a tényleges izzadást, mind az általa okozott kellemetlen szagot. Ugyanakkor, mivel érzékeny területről van szó, nem tartalmazhat bőrirritáló összetevőket.

Odaban Izzadásgátló Spray – a szakemberek ajánlása

Az Odaban Izzadasgatló Spray különösen ajánlott hónalj hyperhidrozis esetén intenzív és hosszan tartó védelmet nyújt, bőrgyógyászatilag bizonyított hatékonysága 90%os már 3 alkalmazás után. 20% alumínium-hidrokloridot tartalmaz denaturált alkohol és szilikon PEG-12 dimetikon alapon. Az alumínium jelenléte a termék összetételében hatásmódjának köszönhetően nem jár egészségügyi kockázattal – az alumínium a bőrfehérjékkel együtt oldhatatlan komplexet képez a bőr felszínén, így a bőrön keresztül nem szívódik fel a vérbe. Ez a komplex hozzájárul a verejtékmirigyek csökkenéséhez, ezáltal jelentősen csökkenti, sőt megállítja a verejtékezést.

Az Odaban Izzadasgatló Spray alkalmazási módjáról is nevezetes. Kezdetben heti 3-5 alkalommal, este, lefekvés előtt feltétlenül száraz bőrre kell felvinni (ha a bőr nem elég száraz, akkor hintőpor vagy hajszárító használata javasolt). Később azonban a komplex hatása felerősödik, így a termék csak heti 1-2 alkalmazást igényel. Természetesen rendszeres tisztálkodási rutinnal kell kombinálni, és egy szokásos dezodorral együtt is használható, amelyet másnap reggel alkalmazhat.

Az Odaban Izzadasgatló Spray egyéb előnyei és lehetséges ellenjavallatai

A hiperhidrozis elleni intenzív hatás mellett az Odaban Izzadasgatlo spray néhány másodlagos előnye is kiemelkedik. Először is, mivel spray formájában kapható, könnyen felvihető; ruhákon sem hagy nyomot, mivel nem tartalmaz pudert. Ugyanilyen fontos, hogy a spray színtelen, szagtalan (nem tartalmaz parfümöt) és hipoallergén, az irritáció kockázata minimális. Minden bőrtípusra alkalmas, és az illat hiányának köszönhetően nők és férfiak egyaránt használhatják. Hónaljra is ajánlott, de izzadt talpra is használható.

Elméletileg az Odaban Izzadasgatló spray nincs ellenjavallata, de a szakemberek bizonyos helyzetekben azt javasolják, hogy kerüljék a terméket, hogy ne okozzon bőrirritációt. A spray-t nem szabad körülbelül 48 óráig használni a hónalj területén végzett epilálás vagy borotválkozás előtt és után. Ezenkívül a bőrt nem szabad epilálni vagy borotválni a termék alkalmazása előtt 24 óráig. Végül, de nem utolsósorban nem ajánlott nagy felületekre, közvetlenül a nyálkahártyára vagy sérült bőrre felvinni.

Az Odaban Izzadasgatló spray segitségével megszabadulhat a túlzott izzadáshoz kapcsolódó összes kellemetlenségtől, hogy teljes mértékben élvezhesse mindennapjait és jelentősen javítsa életminőségét. Már néhány alkalmazás után elfelejti a hónalj hyperhidrozist! A terméket a www.odaban.hu oldarol lehet megrendelni.

Pin It on Pinterest